Vastuullisuus

Vastuulliset viinijuhlat luodaan yhdessä

Vastuullisuus on osa jokapäiväistä toimintaamme PeeÄssässä. Kuopion viinijuhlilla vastuullisuus näkyy niin lautasilla kuin tapahtuma-alueen valinnassa. 

Vaikka ranskalaisella teemalla mennäänkin, suosimme annosten valmistuksessa mahdollisuuksien mukaan paikallisia raaka-aineita. Kaikissa ravintoloissamme on tarjolla vegaanisia annoksia ja viinejä. 

Olemme PeeÄssässä tehneet paljon ruokahävikin minimoimiseksi. Käytämme tätä osaamistamme myös Kuopion viinijuhlilla. Minimoimme hävikkiä esimerkiksi valmistamalla ruokia vain tilatut määrät ja palauttamalla avaamattomat juomat takaisin.

Tapahtuma-alue sijaitsee keskustassa, valmiiksi rakennetulla alueella. Näin emme vahingoita tapahtumaa rakentaessa luontoa ja myös paikalle saapuminen onnistuu erilaisilla vähäpäästöisillä tavoilla, kuten kävellen, sähköpyörällä tai kauempaa vaikka junalla.

Pidämme hyvää huolta työntekijöistämme. Henkilökunnan perehdytys ja turvallisuus on meille kunnia-asia. Käytännön tasolla se näkyy muun muassa työntekijöille järjestettynä perehdytyspäivänä ja alueella pidettävinä turvakävelyinä.

Teemme lisäksi yhteistyötä paikallisten lasten ja nuorten harrastusryhmien kanssa. Maksamme seurojen aktiiveille tapahtuma-alueen järjestelystä ja purkamisesta, jolloin harrastusryhmät saavat rahoitusta toiminnalleen.

Viinijuhlilla on tärkeä rooli myös Kuopion alueen elinvoimaisuuden lisääjänä. Tuomme festareille osallistuvien henkilöiden kautta alueelle noin 10 miljoonan euron matkailutulot.

Viinijuhlat ovat osa PeeÄssän toimintaa, joten myös festareiden arjessa näkyvät arvomme tunteella, toimeliaasti, yhdessä ja ylpeästi.  Nähdään tapahtumassa!

Festarikävijän vinkit vastuullisuuteen

Liikkuminen
Ruokailu
Jätteet
Jokaiselle turvallinen ympäristö
Esteettömyys

Miten haluat kokea viinijuhlat?

Ruokatori

Pääsylippusi maailman parhaan ruoan ja viinin äärelle. Karkaa arjesta ranskalaisiin tunnelmiin huippuartistien säestyksellä viinijuhla-alueella tai Wanhassa Satamassa. Oui!

Lue lisää ruokatorista

Viinituvat

Sukella ranskalaisiin huippuviineihin ja kierrä Ranska ympäri keittiön kulinaaristen nautintojen kautta omassa tuvassa. Huippuartisteja unohtamatta! Bon soiree!

Lue lisää viinituvista

Wine Makers Lounge

Haluatko kokea ikimuistoisen koko illan viinijuhlaelämyksen? Nauti ranskalaisesta keittiöstä sekä huippuesiintyjistä aitiopaikalta shampanjaa siemaillen. Santé!

Lue lisää Wine Makers Loungesta