Wine Makers Lounge

Ranskalainen gourmet lautasella ja lasissa

Nauti ranskalaisen keittiön parhaat maut viiden ruokalajin menussa Wine Makers Loungessa! Meren antimia yhdistävä Bouillabaisse on Etelä-Ranskan keittiön parhaita helmiä, jota et halua jättää väliin. Pääruoan naudan sisäfileen kruunaa Cafe de Paris -maustevoi, jonka 30 mausteesta löydät aina uuden vivahteen. Alkujälkiruoaksi juustoja – naturellement – ja lopuksi suklaafondant kruunaamaan kokonaisuuden.

Maan parhaimpien viinintuottajien viinit tekevät makumatkastasi ikimuistoisen! Menukokonaisuuden ovat loihtineet keittiöpäällikkö Hannu Pöyhönen ja sommelier Eleonora Nucci. À votre santé!

Varaa Wine Makers Lounge

Toimi nopeasti ja varmista seurueellesi viinijuhlat parhaalta paikalta! Loungessa pääset nauttimaan huippuartisteista omasta illallispöydästä käsin, sillä sinulla ja seurueellasi on suora näkyvyys esiintymislavalle! Teillä on mahdollisuus tavata myös huippuviiinien tuottajia Loungessa.

Hinta 199 € / henkilö, johon kuuluu pääsy viinijuhlille, viiden ruokalajin illallinen ja samppanjalasillinen alkuun. Wine Makers Loungen alueella on omat WC-tilat sekä baari. Huomioithan, että Wine Makers Loungeen on saavuttava klo 19 mennessä!

Tee varaus vähintään neljän hengen seurueelle. Yhteensä Loungeen mahtuu 130 asiakasta. Varaa Wine Makers Loungen paikat seurueellesi p. 050 402 4519, kuopio.winefestival@sok.fi tai osta liput Tiketmasterista

Wine Makers Lounge viinilista

TERVETULOMALJA

Henriot Souverain Brut VEGAANI 12cl (sisältyy 199€ pakettiin)

Alkoholi: 12 % Sokeri: 5.6 g/l Rypälelajikkeet: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier Maa: Ranska, Champagne

Raikas hedelmäinen tuoksu, jossa korostuu hienostunut paahteisuus ja sitrushedelmät. Maku on runsaan vivahteikas, hedelmäinen ja hennon mineraalinen.

VIINIPAKETTI 64€

Hubert Beck Pinot Gris 8 cl

Alkoholi: 13 % Sokeri: 14 g/l Rypälelajike: Pinot Gris Maa: Ranska, Alsace

Tuoksu on hunajainen, sitruksinen ja mineraalinen. Maku on runsas, puolikuiva ja kypsän hedelmäinen. Hyvät hapot tuovat ryhtiä.

Cascavel Monts & Vertiges Rosé Organic, Cabernet Sauvignon – LUOMU VEGAANI 12 cl 

Alkoholi: 13 % Sokeri: 2 g/l Rypälelajikkeet: Grenache 50%, Syrah 30%, Cinsault 10%, Cabernet 10% Maa: Ranska, Provence

Tuoksussa on mansikkaa, kirsikkaa ja persikkaa. Maku on kuiva, raikas ja hyvin happojen ryydittämä. Väri hennon vaaleanpunainen ja suutuntuma silkkisen kermainen.

Château de l’Orangerie Aigle d’Orange 2014 12cl + 8 cl 

Alkoholi: 13 % Sokeri: 1,5 g/l Rypälelajikkeet: 60% Merlot, 40% Cabernet-Sauvignon Maa: Ranska, Bordeaux

Runsaassa tuoksussa kypsää luumua, kuivattuja hedelmiä, mausteita ja paahteisuutta. Maku on täyteläinen, roteva ja täynnä kypsää tummaa marjaa. Tanniinit ovat runsaat, mutta kypsät.

Les Fontaines Riversaltes Tuilé 8 cl 

Alkoholi: 16 % Sokeri: 103,9 g/l Rypälelajikkeet: Grenache Noir Maa: Ranska, Languedoc-Roussillon

Tämä on herkullisen makea punainen jälkiruokaviini. Viini on täyteläinen ja runsas, ja siinä on voimakkaita makuja ja tuoksuja kuivatuista punaisista hedelmistä, suklaasta ja kahvista. Tuoksu paljastaa marjojen aromit, joissa mustaherukka, mustikka ja karhunvatukka tulevat esille herkullisessa kimpussa. Suussa viini on voimakas ja antelias, ja sillä on pitkäkestoinen sekä harmoninen jälkimaku.

KELLARI- VIINIPAKETTI 93€

Ruhlmann Schutz Riesling Grand Cru Muenchberg 8 cl

Alkoholi: 13 % Sokeri: 7 g/l Rypälelajike: Riesling Maa: Ranska, Alsace

Täyteläinen, hyvin rakenteinen, runsas viini. Hedelmien ja kukkien aromit kohtaavat tillin ja rosmariinin vivahteet. Hieno, savuinen luonne on tyypillinen viinille, joka on kypsytetty hienojen hiivasakkojen päällä. Pitkä jälkimaku.

 

Alain Geoffroy Chablis 1er Cru Fourchaume 12 cl

Alkoholi: 13 % Sokeri: 2 g/l Rypälelajike: Chardonnay Maa: Ranska, Bourgogne

Kuiva, raikas, hapokas, erittäin mineraalinen ja hedelmäinen. Tyylikäs ja tasapainoinen viini, todella pitkä jälkimaku.

 

Vidal Fleury Chateauneuf du Pape 2013 12cl + 8cl 

Alkoholi: 14,5 % Sokeri: 1g/l Rypälelajikkeet: Grenache 85%, Syrah 10%, Mourvèdre 5% Maa: Ranska, Rhône 

Muhkeassa, tummasävytteisessä tuoksussa on kypsää hedelmää (mansikkaa ja herukkaa), yrttejä sekä tallinnurkkaa. Maku on suuntäyteisen muhkea, mutta konsentraation alta löytyy jämäkkä runko ja runsaasti mausteista potkua. Suutuntuma on ryhdikäs ja lihaisa.

 

Les Fontaines Riversaltes Tuilé 8cl 

Alkoholi: 15,95% Sokeri: 103,9g/l Rypälelajike: Grenache Noir Maa: Ranska, Languedoc-Roussillon

Tämä on herkullisen makea punainen jälkiruokaviini. Viini on täyteläinen ja runsas, ja siinä on voimakkaita makuja sekä tuoksuja kuivatuista punaisista hedelmistä, suklaasta ja kahvista. Tuoksu paljastaa marjojen aromit, joissa mustaherukka, mustikka ja karhunvatukka tulevat esille herkullisessa kimpussa.