Tasting

Loiren laakso 36€

Loiren laakso on laaja ja monipuolinen viinialue Ranskassa, seuraten Loire-jokea sen koko pituudelta. Sancerren alue on yksi tunnetuimmista, erityisesti Sauvignon Blanc -rypäleistä valmistetuista valkoviineistään. Toisessa ääripäässä sijaitsee Muscadet-alue lähellä Atlanttia, erikoistuen raikkaaseen ja kuivaan valkoviiniin, erityisesti Muscadet Sevre et Maine -nimikkeen alla. Tastingin aikana tutustumme pääalueisiin kattavasti.

Les Caves de la Nantaise Muscadet Sevre et Maine
Famille Bougrier Vouvray V
Bougrier Sauvignon Blanc Touraine
Cave de la Bouquette Sancerre

[Maisteluannokset 8cl]

Tastingit tarjolla perjantaina 28.6. ja keskiviikkona 3.7 klo 17.

Alsacen alue 36€

Alsace on Koillis-Ranskassa sijaitseva viinialue, jonka rajat ulottuvat Rein-jokeen ja Saksan rajalle. Alue on erityisen tunnettu korkealaatuisista valkoviineistään, kuten Riesling, Pinot Gris ja Muscat. Alsacen viinit ovat usein kuivia ja niiden maku heijastaa selkeästi käytettyä rypälelajiketta. Alueella noudatetaan saksalaista vaikutteista viinituotantotapaa. Tastingissä pääset nauttimaan neljästä erilaisesta viinistä alueelta.

Hubert Beck Pinot Gris
Riesling Cuvée Jean-Charles
Ruhlmann Schutz Riesling Grand Cru Muenchberg
Ruhlmann-Schutz Muscat Fleur de Printemps

[Maisteluannokset 8cl]

Tastingit tarjolla lauantaina 29.6. ja torstaina 4.7 klo 17.

Champagne Henriot

Champagne Henriotin tasting tarjoaa mahdollisuuden maistella tämän arvostetun samppanjatalon monipuolisia viinejä. On tarjolla kaksi vaihtoehtoa: kompakti tasting, johon sisältyy 3 eri samppanjaa, sekä pitkä tasting, jossa pääset maistelemaan 5 erilaista samppanjaa. Molemmat vaihtoehdot antavat mahdollisuuden tutustua Henriotin monipuoliseen samppanjavalikoimaan, nauttia herkullisista kuplista ja hienostuneista mauista.

LYHYT MATKA (sisältö: 3 eri viiniä) 39€

Henriot Brut Souverain
Henriot Champagne Blanc de Blancs Brut
Henriot L’inattendue 2016
[Maisteluannokset 8cl]

PITKÄ MATKA (sisältö: 5 eri viiniä) 59€

Henriot Brut Souverain
Henriot Champagne Blanc de Blancs Brut
Henriot Champagne Rosé Brut
Henriot Millésime 2014
Henriot L’inattendue 2016
[Maisteluannokset 8cl]

Tastingit tarjolla päivittäin klo 17.

Matka ympäri Ranskan 39€

Ranska on viinimaailman legenda. Sen pitkät perinteet ja monipuolinen viinialueiden kirjo tekevät siitä yhden maailman vaikuttavimmista viinintuottajista. Tastingin aikana tutustumme pääviinialueisiin ja Ranskan viinikulttuurin perinteisiin syvällisemmin.

Cuvée Celeste Crémant de Loire Blanc de Blancs Brut
Riesling Cuvée Jean-Charles
Alain Geoffroy Chablis 1er Cru Fourchaume
Château de l’Orangerie Aigle d’Orange

[Maisteluannokset 8cl]

Tastingit tarjolla maanantaina 1.7. ja perjantaina 5.7 klo 17.

Lignell & Piispanen 32€

Kuopiolaisen yli 170-vuotiaan perheyrityksen sokkotasting, missä pääset maistamaan ja kokemaan uusia ja perinteisiä makuja. Tastingissä tarjoilemme cocktailin sekä neljä 2 cl maisteluannosta tuotteistamme. Tastingin vetäjänä toimii L&P Vierailukeskuksen Antti Karppinen. Antti kertoo tuotteiden raaka-aineista, tuotekehityksestä sekä valmistusprosesseista. Samalla kerromme tuotteistamme myös käyttövinkit kotibaareihin.

Tasting tarjolla tiistaina 2.7. klo 17.

Miten haluat kokea viinijuhlat?

Ruokatori

Pääsylippusi maailman parhaan ruoan ja viinin äärelle. Karkaa arjesta ranskalaisiin tunnelmiin huippuartistien säestyksellä viinijuhla-alueella tai Wanhassa Satamassa. Oui!

Lue lisää ruokatorista

Viinituvat

Sukella ranskalaisiin huippuviineihin ja kierrä Ranska ympäri keittiön kulinaaristen nautintojen kautta omassa tuvassa. Huippuartisteja unohtamatta! Bon soiree!

Lue lisää viinituvista

Wine Makers Lounge

Haluatko kokea ikimuistoisen koko illan viinijuhlaelämyksen? Nauti ranskalaisesta keittiöstä sekä huippuesiintyjistä aitiopaikalta shampanjaa siemaillen. Santé!

Lue lisää Wine Makers Loungesta