VIINITUPIEN MENU
Etusivu > VIP > VIINITUPIEN MENU
KUOPIO WINEFESTIVAL 2023 VIP VIINITUPA – BUFFET MENU
ALKURUOKA
Espanjalaisia tapaksia, leikkeleitä ja juustoja
Serranon kinkkua, chorizoa ja ilmakuivattua lomo porsanfileetä M|G
Manchegoa- ja azul hojas -sinihomejuustoa L|G
Cabra-rosmariini- ja di murcia -punaviinijuustoa L|G
Tortilla de patatas ja rojokastiketta L|G
Marinoituja oliiveja, valkosipuliherkkusieniä M|G
Grillattua paprikaa ja kesäkurpitsaa, latva-artisokkaa M|G
Viherversosalaatteja, yrttejä ja vinegrettea
Tuoretta valkosipulileipää ja romescoa M
PÄÄRUOKA
Lehtiyrteillä maustettua kananpoikaa L|G
Timjamilla ja sitruunalla maustettua karitsaa L|G
Tummaa tryffelipunaviinikastiketta L|G
Patatas bravas perunoita ja aiolia M|G
Paahdettu espanjalainen kasvispaistos VE|M|G
JÄLKIRUOKA
Churroja ja suklaakastiketta L
Crema catalana kermaa ja tuoreita marjoja L|G
Kahvi, Tee
Erikoisruokavaliot ja allergeenit huomioidaan.
Lisätietoa henkilökunnalta.
VIINIT
KUOHUVAT
3. PROVETTO ROSE BRUT 4cl 3,50 | 12cl 8,00 | plo 37,00
Alkoholi: 10.5 % Sokeri: 14 g/l
Rypälelaji: Tempranillo
Maa: Espanja
Upean pirskahteleva, keskihapokas, marjaisa espanjalainen Rosé kuohuviini! Maussa punaisia marja- ja hedelmäaromeja kuten kirsikkaa ja mansikkaa sekä hennon yrttinen jälkimaku.
2. CELEBRANDUM CAVA SEC RESERVA DO CAVA (VEG) 4cl 4,00 | 12cl 10,50 | plo 47,00
Alkoholi: 11,5 % Sokeri: 18 g/l
Rypälelajikkeet: Xarello, Macabeo, Parellada
Maa: Espanja, Catalunya
Tuoksussa on persikkaa, limeä, mineraalisuutta ja kukkaisia sävyjä. Kuivahkossa maussa yhdistyvät puhdaspiirteinen, kypsä hedelmäisyys, hyvän hapokkuuden tuoma raikkaus ja kevyet paahteiset vivahteet.
1. DIGNITAT CAVA ORGANIC DO CAVA (LUOMU, VEG) 4cl 3,50 | 12cl 10,00 | plo 44,00
Alkoholi: 11.5 % Sokeri: 7 g/l
Rypälelajikkeet: Xarello, Macabeo, Parellada
Maa: Espanja, Catalunya
Tuoksu on kukkainen ja sitrushedelmäinen. Maku on kuiva ja raikas ja tyyliltään pirteän hedelmäinen ilman tuntuvaahiivaisuutta tai paahteisuutta.
VALKOVIINIT
12. MEDUSA VERDEJO ORGANIC DO RUEDA (LUOMU, VEG) 4cl 4,00 | 12cl 8,50 | plo 37,00
Alkoholi: 12 % Sokeri: 2,5 g/l
Rypälelaji: Verdejo
Maa: Espanja, Castilla y León
Kuiva ja hapokas. raikas hedelmäinen ja sitruksinen. Tuoksussa on aavistus ruohoa ja hedelmäisiä vivahteita.
9. MUCHO MAS WHITE 1,5L 78,00 (SUOSITTELEMME)
Alkoholi: 12.5 % Sokeri: 8 g/l
Rypälelajikkeet: Verdejo, Sauvignon blanc, Chardonnay
Maa: Espanja
Sitruksisen hedelmäinen tuoksu, maussa trooppisia hedelmiä, lievää vaniljaa ja tasapainoiset hapot.
PUNAVIINIT
18. MUCHO MAS RED 1,5L 78,00 (SUOSITTELEMME)
Alkoholi: 14 % Sokeri: 17 g/l
Rypälelajikkeet: Tempranillo, Syrah Maa: Espanja
Aromaattisessa tuoksussa tummia marjoja. Maku on hedelmäinen, mineraalinen, jossa häivähdys kaakaota.
19. GRAN BAJOZ DO TORO 4cl 6,00 | 12cl 14,00 | plo 58,00
Alkoholi: 14,5 % Sokeri: 4 g/l
Rypälelajikkeet: Tempranillo, Syrah
Maa: Espanja, Castilla y León
Aromaattisessa tuoksussa tummia marjoja, hilloa ja kahvia. Maku on täyteläinen, paahteinen ja silkkisen tanniininen.
22. JUAN GIL DULCE DO JUMILLA (VEG) (SUOSITTELEMME) 4cl 4,50 | 8cl 8,00 | plo 44,00
Alkoholi: 10 % Sokeri: 227 g/l
Rypälelaji: Monastrell
Maa: Espanja, Murcia
Makea. Valmistettu myöhään poimituista rypäleistä.
Viiniä kypsytetään tynnyreissä useita vuosia, kunnes saavutetaan haluttu tasapaino. Mausta löytyy runsaasti viikunoiden, luumujen, mustien oliivien ja taateleiden aromeja.
KELLARIVIINIT
20. SHAYA HABIS VERDEJO OLD VINES DO RUEDA (VEG) (SUOSITTELEMME) 4cl 6,50 | 12cl 15,00 | plo 62,00
Alkoholi: 14 % Sokeri: 1,8 g/l
Rypälelaji: Verdejo
Maa: Espanja, Castilla y León
Kirkas oljenväri vihreillä reunoilla. Erittäin monimuotoinen ja hienovarainen tuoksu. Viini on luonteeltaan mineraalinen, maussa sitrushedelmien, valkoisten kukkien ja kypsien hedelmien kuten ananaksen vivahteita yhdistettynä tyylikkäisiin paahteisiin ja mausteisiin vivahteisiin.
28. LA UNICA (SUOSITTELEMME) 4c 7,00 | 12cl 16,00 | plo 74,00
Alkoholi: 14 % Sokeri: 4 g/l
Rypälelajikkeet: Tinto Fino, Tinta de Toro, Tempranillo
Maa: Espanja, La Rioja sekä Castilla y León
Uniikki viini! Kolmen eri huippualueen (La Rioja, Ribera del Duero ja Toro) Tempranillo-rypäleistä valmistettu erikoisviini. Kirsikan-punaisen viinin maussa on havaittavissa luonnonvaraisten hedelmien sekä lakritsin vivahteita, paahtoleipää ja monimutkaisia mausteita.
SAMPPANJAT
4. HENRIOT SOUVERAIN BRUT
STANDARD 0,75L 15,00 90,00
JEROBOAM 3L 350,00
MATHUSALEM 6L 690,00
Alkoholi: 12 % Sokeri: 5.6 g/l
Rypälelajikkeet: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Maa: Ranska, Champagne
Raikas hedelmäinen tuoksu missä korostuu hienostunut paahteisuutta ja sitrushedelmiä. Maku on runsaan vivahteikas, hedelmäinen ja hennon mineraalinen.
7. BAUCHET ORIGINE BRUT MAGNUM 185,00
Alkoholi: 12.5 % Sokeri: 8 g/l
Rypälelajikkeet: Pinot Noir, Chardonnay
Maa: Ranska, Champagne
Kuiva, melko runsas ja ryhdikkään hapokas samppanja. Tuoksussa sitrushedelmiä, päärynää, herukkaa ja paahtoleipää sekä mantelin, timjamin ja kuivattujen kukkien sävyjä.
Muista myös viinilasi logolla hintaan 5€
