food_elements

Bon appétit!

”Cin cin” sanotaan kesällä Kuopio Wine Festivaleilla, jossa viinit, pasta sekä pizza vievät festivaalivieraan unohtumattomalle makumatkalle Italiaan. Italialaiset eivät syö elääkseen, vaan elävät syödäkseen. Voidaankin sanoa, että Italiassa kaksi maailman tärkeintä asiaa ovat rakastaminen ja syöminen – amare e mangiare.

Italialainen ruoka perustuu yksinkertaisuuteen ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Jokaisella kylällä ja perheellä on oma tapansa laittaa ruokaa. Monella tunnetulla italialaisella raaka-aineella on myös sen alkuperää kuvaava nimi, esimerkiksi Parman kinkku.

Aurinkoinen, elämänmakuinen ja historiallinen Italia on täynnä upeita ruokakulttuureita, jotka poikkeavat toisistaan pohjoisessa ja etelässä. Pohjois-Italiassa käytetään paistamiseen voita, kun taas Etelä-Italiassa käytetään öljyä. Pohjoisessa myös syödään tuorepastaa, riisiä ja polentaa, etelässä suositaan kuivapastaa. Pohjoisen ruokia haudutetaan viinissä, etelän tomaatissa. Yhteistä alueille on perinteiden kunnioittaminen ja rakkaudella valmistettu ruoka.

Tyypillisiä italialaisia ruokia ovat vitello tonnato eli vasikanliha tonnikalakastikkeessa, risotto ja munakoiso sekä pasta kaikissa muodoissa. Jälkiruuista parhaiten tunnetaan tiramisu, panna cotta ja jäätelö. Italialainen pizza taas sisältää usein mozzarellaa.

Ruokajuomana käytetään viiniä ja vettä. Viinit ovatkin maailman tunnetuimpia – Italia on yksi suurimmista viinintuottajista. Tunnetuimpia viinejä ovat punaviinit barolo, barbaresco ja chiantti, kuohuviini prosecco sekä Martini-vermutti. Myös viineissä näkyy vahvasti paikallisuus.

Italialainen menu koostuu perinteisesti alkupalasta, väliruuasta, pääruuasta, lisukkeista ja jälkiruuasta. Italialaiset ravintolat ovat usein kiinni lounaan ja illallisen välillä kello 15–19. Ulkona voidaan syödä kolmenlaisessa ravintolassa. Ristorante on hieno ravintola hovimestareineen, kun taas osteria on arkinen ruokapaikka. Trattoria on jotain näiden kahden väliltä.

couple_elements
rainbow

Menut

Nauti Super-VIPissä kolmen ruokalajin illallisesta

Tutustu menuun ja katso lisätietoja.

Tunnelmoi hyvässä seurassa VIP-kylässä

Tutustu menuun ja katso lisätietoja.

Fiilistele ravintolateltan tarjonnasta

Tutustu menuun ja katso lisätietoja.

Italian makuja
ruokakadulta

Tutustu upeisiin
viineihimme

stripes
drinks_elements

Tule ja koe upea viinitasting!

Viinitasting 23,90 € (sis. 4 viiniä ja antipastoja maistelun ohessa)

Antipasto viinitelttaan

Antipastot 3,00 €/kuppi
Marinoituja oliiveja
Piave juustoa
Salsiccia-makkaraa

Varaa paikkasi joko ennakkoon kuopio.winefestival@sok.fi tai non stoppina alueella klo 17–22.

rainbow

Muista hashtagit

#viinijuhlat #kuopiowinefestival

stripes